Hoe kan ik de waarde van mijn huis verhogen?

Natuurlijk zijn kunststof kozijnen met isolatieglas de beste investering om de waarde van uw woning te verhogen. Maar niet iedereen heeft tijd of geld om nog extra te investeren in uw oude adres. Wat kun je dan doen om de waarde van uw huis snel te verhogen, zonder al te veel kosten te moeten maken?

Volgens makelaars en diverse websites die aan verbouwen gerelateerd zijn, kunt u de waarde van uw woning met enkele relatief eenvoudige en betaalbare manieren zelf verhogen. Handig natuurlijk, in geval u van plan bent om uw woning te verkopen.

We zullen de meest eenvoudige manieren opsommen. Van goedkope en snelle oplossingen tot de oplossingen met oplopende kosten, waarbij de oplopende kosten natuurlijk ook meer waarde toevoegen.

De beste tips voor uw waardevermeerdering

5. Ga tuinieren

Vergeet niet dat een mooi opgeruimde tuin ook een behoorlijk deel van de waarde van uw woning bepaalt. Dit is de meest simpele en goedkoopste oplossing om toch al snel enkele duizenden Euro’s binnen te kunnen ”harken”. En daarbij kan tuinieren goed werken voor de gemoedsrust. Even de stress vergeten en ongemerkt geld verdienen. Leuk toch?

4. Benut alle inpandige ruimtes

Geen enkele waardevermeerdering zo groot als ”ruimte”. Denk bijvoorbeeld aan de zolder, zodra deze er niet uitziet als een berging zullen toekomstige kopers ook de mogelijkheden zien om deze ruimte te gaan benutten. U hoeft dit niet voor hen in te vullen. Bij aanblik van een redelijk aangeklede zolder ziet elke koper wel een eigen doel, variërend van kantoor tot slaapkamer of waskamer. Denk bij de zolder aan het vervangen van dakraam als dat nodig is. Een rottend dakraam doet afbreuk aan de waarde, en is relatief goedkoop om te vervangen.

Aanvullend: Zorg indien mogelijk voor een vaste trap naar de zolder. Ook hierdoor gaat de waarde omhoog, omdat de zolder met vaste trap opeens een extra slaapkamer kan worden.

3. Een ‘likje verf’

Met een simpele en goedkope manier kunt u zelf al een grote som geld extra krijgen voor uw woning als u muren en kozijnen schildert. Vooral de muren op de kamertjes die u niet gebruikt doen wonderen voor de woningwaarde. Zelf kijkt u niet vaak om in deze kamers, maar de toekomstige kopers kunnen hier potentieel in zien, en dat is wat u wilt. De kozijnen schilderen verbloemt in ieder geval het achtergebleven onderhoud, en vaak kunnen deze na een schilderbeurt ook weer een jaartje mee.

2. Keuken aanpassen

Vervang loszittende of defecte keukenkastjes. Heeft u een ouderwetse keuken, kies dan allemaal nieuwe keukenkastjes met een frisse maar algemene kleur zoals wit of creme. Ook een nieuw kunststof aanrechtblad is zeker niet duur, maar verhoogt vaak wel de waarde van de woning.

1. Zorg voor een goed energie label

Een goed geïsoleerde woning is al snel enkele duizenden tot tienduizenden Euro’s meer waard. Hoe hoger de besparing, hoe hoger de waardevermeerdering. Natuurlijk zijn kunststof kozijnen met hoog rendementsglas daar een groot onderdeel van. Net als trouwens zonnepanelen.

Aanvullend: Mocht er meer tijd zijn om de woning van extra ruimte te voorzien, kan een dakkapel of aanbouw de waarde aanzienlijk verhogen. Hoe meer ruimte is namelijk ook hoe meer waarde.

Note: als u geen tijd heeft om een complete verbouwing te realiseren denk dan aan tochtstrips, goede dorpels bij de deuren en andere simpele zaken die wel snel te realiseren zijn. In andere gevallen staan kunststof schuifpui met HR++ glas samen met een dakkapel op plek nummer 1 om de hoogste waardevermeerdering te realiseren.