Fabriek en Showroom

Een kijkje in de fabriek

Voordat u kunststof kozijnen aankoopt begrijpen we dat u wellicht vooraf iets tastbaars in handen heeft. Het is niet altijd logisch om voor veel geld dure kozijnen te bestellen zonder dat u de kwaliteit met eigen ogen bekeken heeft.

Wij beschikken in Enschede Overijssel over een showroom waar u alle kozijnen van Schuco kunt bekijken, deuren, schuifpui of draaikiepramen zelf kunt openen om te ervaren met welk gemak dit gaat. En natuurlijk, als u toch eenmaal bezig bent, waarom niet even kijken hoe het allemaal gemaakt wordt. Lezen over kwaliteit is immers niet hetzelfde als kwaliteit ervaren.

Ondanks dat we alleen Schuco kozijnen leveren waarmee u geen risico loopt, zijn er ook andere aanbieders en daarom wilt u vooraf zien wat u koopt, en zien bij wie u koopt.

Geen probleem. De showroom in Enschede is alleen geopend op afspraak, en afspraken kunnen gemaakt worden van Maandag tot Donderdag tussen 12.00 en 17.00 uur, en op Vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur.

Voor wie te ver weg woont, of wie alleen wil weten welke stappen uw kozijn maakt voor we het bij u brengen leggen we hieronder de stappen uit.

De productie van kozijnen

Hoe wordt een kunststof kozijn gemaakt? De vervaardiging van kozijnen gebeurt in de ultra moderne fabriek in Enschede, waar vrijwel alle handelingen automatisch worden uitgevoerd door robots. Echter worden ook veel handmatig gedaan, zoals het beslag van de kozijnen plaatsen, het monteren van de vleugels in de kozijnen, het bij elkaar sorteren van de juiste bestelling, en natuurlijk de eindcontrole en eventueel bijwerken van productiefoutjes. Hieronder de handelingen met foto’s om een kijkje achter de schermen te geven.

Hoe worden kunststof kozijnen gemaakt?

kunststof profiel op 6 meter lengte
blank
staal voor in de kozijnen
  • Als eerste worden de profielen besteld. Om verlies van materiaal te voorkomen bestellen we alle profielen al in de juiste kleur bij Schuco. Deze komen vervolgens bij ons binnen op volle lengte’s (6 meter) en worden verzaagd op de door u bestelde afmeting.
  • Hetzelfde doen we met de stalen kernprofielen. Om te zorgen dat kunststof kozijnen stevig genoeg zijn wordt er namelijk een kern van 1,1 mm gegalvaniseerd staal in geplaatst.
blank
blank
blank
  • Deze kern wordt vooraf voorzien van de gaten die voor het nodige hang- en sluitwerk nodig zijn in geval van draaikiep ramen of bijvoorbeeld deuren.
  • Daarna worden de geprepareerde profielen bij elkaar gezet en worden ze aan elkaar gelast, waarna ze op oneffenheden worden gecontroleerd. Lasnaden worden handmatig verwijderd. Als laatste worden de juiste vleugels (draaiende en kiepende delen) in de kozijnen gezet, zodat het kozijn kant en klaar is.
  • Als dat allemaal gedaan is worden de kozijnen per bestelling gesorteerd, en op een bokje naar onze afleverhal gebracht. Het glas is meestal ook al besteld en zodra uw bestelling compleet is nemen we contact met u op om een afspraak voor de levering in te plannen.
blank
blank
blank

We hopen u hiermee iets meer uitleg en vertrouwen te kunnen geven, over hoe we Schuco kozijnen maken, en wat meer achtergrond informatie over onze producten. Afspraken om de showroom te bezichtigen kunt u maken door het formuliertje hieronder in te vullen.