Blokprofiel Schuco

Standaard worden al onze kunststof kozijnen met een rechte hoekverbinding uitgeleverd. Aan de hoeken kon men in het verleden zien wat kunststof kozijnen waren. De kunststof kozijnen waren namelijk altijd schuin verbonden in de hoeken. In verstek dus. Tegenwoordig leveren de meeste profielen al wel een rechte verbindingshoek.

Wat is HVL verbinding

HVL is een afkorting voor houtverbindingslook. Men spreekt van een HVL verbinding als de liggende en staande delen van een kozijn haaks op elkaar staan. Hierdoor is het verschil tussen kunststof en houten kozijnen onzichtbaar geworden. Schuco was de eerste die met deze innovatieve vernieuwing de markt veroverde.

Voor de rechte hoekverbinding moesten er een aantal aanpassingen of verbeteringen worden toegepast. Een van deze verbeteringen was dat het profiel voor de HVL verbinding breder moest worden. Inmiddels is de technologie al zover dat de rechte verbinding ook op de reeds bestaande kozijnen kan worden toegepast. De rechte verbindingshoek wordt ook wel Hollandse hoekverbinding genoemd.

Waarom een HVL verbinding kiezen?

Steeds meer mensen kiezen voor deze rechte verbinding. Meestal een kwestie van smaak. Als u ook van mening bent dat kunststof kozijnen op hout moeten lijken, is een HVL verbinding natuurlijk uw juiste keuze. Denk er dan wel aan dat u ook een houtnerf aan de buitenkant kiest. Want juist de combinatie van een HVL verbinding met een houtlook zorgt ervoor dat kunststof kozijnen volledig het uiterlijk van houten kozijnen krijgen.

Is een rechte verbinding duurder dan een verstekverbinding?

Zit er prijsverschil in rechte verbinding of schuine verbinding? Ook deze vraag komt vaak voorbij, en het antwoord is ja. Dat komt omdat er voor het maken van een rechte verbinding extra handelingen moeten worden verricht om te zorgen dat het kozijn niet aan stevigheid in moet leveren. Immers, de afmeting van een rechte verbinding is korter dan wanneer deze diagonaal loopt. (zie ook: kunststof kozijnen kosten)

Omdat wij alleen kozijnen in HVL uitleveren zijn we daarin gespecialiseerd, waardoor deze extra handelingen voor ons dagelijkse routine geworden is. Ook hiervoor geldt dat ervaring ervoor zorgt dat we kostenbesparend kunnen werken.