Kunststof kozijnen

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de meest efficiënte maatregel om uw woning te verduurzamen. Kunststof isoleert beter dan hout of aluminium, en kan in elke vorm gemaakt worden. Daarnaast zijn kunststof kozijnen goedkoper in aanschaf, en gaan tenminste 75 jaar of langer mee.

Staan uw gewenste kunststof kozijnen er niet tussen? Ook dan zijn we u graag van dienst. Wij kunnen elk gewenst kozijn maken. Onze kunststof kozijnen voldoen aan de wens van iedereen, dus ook aan de uwe! Neem contact met ons op voor vragen als u er niet uit komt.

Kunststof kozijnen berekenen

Bereken snel alle kosten van uw kunststof kozijnen. Geen offertes opvragen, wachten op toegestuurde prijzen of andere tijdrovende zaken. U ziet direct wat uw kozijnen kosten. Vul de juiste maten en kleurstelling in klaar. Ook kunt u eenvoudig extra opties zoals houtnerf, ventilatieroosters of triple glas toevoegen. Bij ons bestelt u goedkope kunststof kozijnen van topkwaliteit tegen gegarandeerd de laagste prijs in Nederland.

Wanneer u tijdens bestellen alle velden invult staat de exacte prijs inclusief BTW onderaan vermeld. U kunt met IDEAL betalen, en er kunnen meerdere kozijnen tegelijkertijd besteld worden.

Kunststof kozijnen bestellen

Op Kozijnenverkoop.nl kan iedereen heel eenvoudig kozijnen bestellen. De invulvelden zijn vrij duidelijk en makkelijk te begrijpen. Het enige dat u moet weten is de afmeting. Hiervoor neemt u de dagmaat van de opening, minus 1cm tot max 1,5 cm (10mm – 15mm). De opgegeven afmeting is ook de exacte afmeting van uw kozijn zoals deze geleverd wordt. Bij twijfel lees eerst onze pagina over kozijnen inmeten door.

Als u eenmaal de juiste maten heeft, is de rest makkelijk te doorlopen. Kleuren, houtnerf, roosters en glassoort staan allemaal naar keuze aan te vinken. Na het invullen van de velden staat de prijs (incl BTW) onderaan weergegeven. Kozijnen bestellen was nog nooit zo eenvoudig, maar toch lopen we de stappen even door.

Hoe werkt het:

 • Kozijnen zijn vanaf de buitenkant gezien;
 • Kiest u met aanslag, is de aanslag 2 cm;
 • Prijzen zijn inclusief 21% BTW, en exclusief montage;
 • Levertijd is ca 6 tot 8 weken.
 • Transportkosten zijn € 60,- excl. btw binnen Nederland. 
  Eilanden vallen niet onder het bereik van ons transport;
 • Bij bestelwaarde van boven de € 500,-, is het transport gratis;

1. Welk profiel bestellen?

In praktijk wordt meestal de voorkeur gegeven aan verdiepte profielen. Deze hebben niet alleen dezelfde uitstraling als uw houten kozijnen, maar de dieper liggende profielsoorten zijn ook speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. En ondanks dat ze bekend staan onder de naam ”renovatieprofiel” zijn ze uiteraard ook geschikt voor nieuwbouw woningen.

We leveren Schuco Living Variant of het CT70 Hollands blokprofiel. Standaard staat alles ingesteld op de Living Variant. De Schuco Living Variant is iets duurder dan de CT70 blokprofiel, maar met alle extra voordelen de meerprijs zeker waard. Als u gaat voor de hoogst haalbare isolatiewaarde, is er maar 1 optie en dat is de Living Variant.

De Living Variant is leverbaar in 2 opties, de Schuco Living 15 graden versie en de Schuco Living Cube versie (schuin op recht en altijd HVL). Alle Schuco kozijnen zijn sterker, steviger en kleurvaster dan elk ander merk. Schuco produceert al meer dan 75 jaar kunststof kozijnen en wordt wereldwijd gezien als de absolute marktleider, dus er is geen verkeerde keus mogelijk.

Samengevat:

Schuco Living Variant profiel

blank
 • 7 Kamer systeem
 • Verdiept profiel
 • 120 mm inbouwdiepte
 • 3 tocht dichtingen
 • EPDM afdichtingen
 • Uf-waarde 1,0 W/m²K
 • RVS beslag met ingebouwde ventilatiestand
 • 15 graden of Cube
  (recht op schuin)
 • gemaakt voor grote zware glaspartijen (zoals bv triple gelaagd glas in terrasdeuren)

Schuco CT70 Accent profiel:

Blok profiel schuco accent ct70
 • 5-Kamer-systeem
 • Hollands Blokprofiel
 • 110 mm inbouwdiepte
 • 2 dichtingen
 • Optische glaslat
 • Uf-waarde 1,3 W/m²K
 • RVS beslag met ingebouwde ventilatiestand

Schuco CT70 Classic (vlak)

blank
 • 5-Kamer-systeem
 • Strakke uitstraling
 • 70 mm inbouwdiepte
 • 2 Dichtingen
 • Uf-waarde 1,3 W/m²K
 • RVS beslag met ingebouwde ventilatiestand

2. Met of zonder aanslag

Soms wordt gekozen om kunststof kozijnen te plaatsen met behulp van stelkozijnen. Een stelkozijn is een raamwerk dat direct in de opening geplaatst wordt als het oude kozijn verwijderd is. Het nieuwe kunststof kozijn wordt dan tegen het stelkozijn aangetrokken (vandaar ook de term: ”intrek kozijnen”). De aanslag zorgt ervoor dat het nieuwe kunststof kozijn luchtdicht tegen de stelkozijnen kan worden geplaatst.

 • Met stelkozijnen = met aanslag
  Als u uw kozijnen met stelkozijnen wilt monteren, dient u altijd kunststof kozijnen met aanslag te bestellen. De aanslag is 2 cm. Als u kozijnen met aanslag bestelt, vergeet dan niet om direct stelkozijnen mee te bestellen.
 • Zonder stelkozijnen = zonder aanslag
  Als u kiest voor montage zonder stelkozijnen, bestelt u kozijnen zonder aanslag. De kozijnen worden dan koud gemonteerd, dat wil zeggen dat ze op de spouw worden gemonteerd. Het kozijn wordt direct in de oude raamopening vastgeschroefd. De afdichting wordt gedaan met pur (na montage niet meer zichtbaar) en compriband.

3. Kies voor schuin of rechte hoekverbinding (HVL)

Alle kunststof kozijnen kunnen gratis uitgevoerd worden in HVL rechte verbinding. Schuco heeft de rechte verbinding uitgevonden, en heeft diverse voordelen die ervoor zorgen dat u bij ons de sterkste HVL verbinding bestelt ten opzichte van andere merken. Wel zo fijn om te weten. Dit geldt ook voor onze kunststof deuren.

Nadelen van HVL verbinding

Natuurlijk is het mooi als kozijnen van kunststof dezelfde uitstraling bieden als houten kozijnen. Er zijn echter ook nadelen aan een rechte verbinding. Een HVL verbinding kan een zwakkere verbinding hebben dan schuin verbonden.

Houten kozijnen zijn massief en bieden stevigheid met een rechte hoek. Kunststof kozijnen zijn daarentegen hol van binnen en hebben daarom een schuine hoek die zorgt dat de kozijnen steviger verbonden zijn.

Als het alleen om de ”houten uitstraling” gaat, kan door houtnerffolie alleen ook een houtlook worden gecreëerd. De kans op gebreken is groter bij een rechte houtlook verbinding dan met een schuine verbinding. We raden daarom aan om bij grote afmetingen (breder of hoger dan 3 meter) te kiezen voor schuine verbinding.

4. Kies de juiste kleur

Verder wordt in de invulvelden gevraagd naar de kleur. Kiest u voor een andere kleur dan wit glad of creme glad, wordt er altijd met renolitfolie gewerkt, welke voorzien is van houtnerf structuur. De kleurfolie wordt in/op het kozijn geperst en dit zorgt tevens voor een houtlook uiterlijk op uw kunststof kozijnen. Juist door de houtnerf krijgt het gehele kozijn meer uitstraling en lijkt het niet meer op plastic zoals vroeger wel het geval was.

De houtnerf op kunststof kozijnen is niet alleen bedacht om het uiterlijk te verfraaien. De renolitfolie die gebruikt wordt om kleur en structuur op de kozijnen aan te brengen heeft vooral ook een functie.

Houtnerf folie met beschermende functie

Om te voorkomen dat kunststof kozijnen verkleuren door bijvoorbeeld extreem warme temperaturen of UV zonlicht is er een folie overheen gezet om de UV stralen te weren. Dus niet alleen mooi, maar ook nog duurzamer voor uw kozijnen. De folie wordt ook op kunststof deuren gezet om juist de voordeur meer uitstraling te geven.

Elk deel van uw kunststof kozijnen is in een andere kleurstelling te bestellen. Zo kunt u kiezen voor een afwijkende kleur van de vleugels ten opzichte van de omliggende frames, en ook kan een voor zowel de binnenkant als de buitenkant een andere kleur worden gekozen.

5. Bepaal de juiste indeling

Als laatste, maar eigenlijk als eerste kiest u de indeling van uw nieuwe kunststof kozijnen. Bekijk het kozijn met de juiste indeling en vul alle velden in. Zowel kleur van kozijn als van de vleugel bepaalt uzelf. Net als de kleur van de buitenkant en van de binnenkant.

Vaste kozijnen

Een vast kozijn kan niet worden geopend. Elke woning kent wel een aantal vaste kozijnen. Vaak wordt voor de begane grond gekozen voor vaste ramen, in verband met inbraakveiligheid. Om toch voor voldoende ventilatie te zorgen kan gekozen worden voor een ventilatierooster aan de bovenkant.

Vleugel

De vleugel is het bewegende deel van een kunststof kozijn. Deze draaien naar binnen toe open, en kunnen ook op een kiepstand gezet worden. Al onze draaikiepramen zijn voorzien van een ingebouwde ventilatiestand. Omdat alles naar binnen opent, kan vanaf de binnenkant de ramen worden gelapt.

Stolpramen

Een stolpraam wordt ook verhuisraam genoemd. Een stolpraam bestaat uit 2 delen waarbij de middenstijl ontbreekt. Daardoor ontstaat een grote opening, die handig gebruikt kan worden om grote dozen of kasten naar binnen of buiten te verplaatsen. Ditzelfde principe geldt ook voor stolpdeuren.

Kunststof kozijnen kosten

Wat kosten kunststof kozijnen? Welke factoren spelen een rol in de prijs? We hopen u hierboven voldoende uitleg te hebben gegeven om vol vertrouwen uw kozijnen te bestellen. De laatste vraag over de kosten beantwoorden hieronder. Kosten zijn afhankelijk van:

 1. profielsoort (vlak, verdiept)
 2. afmeting
 3. soort raam (vast of draaikiep)
 4. kleur en houtnerf
 5. extra opties (roosters, horren)
 6. glassoort (HR++ of triple, of gelaagd glas)

De kosten voor kunststof kozijnen verschillen per kozijn. Er is bijvoorbeeld keuze uit verdiepte en een vlakke profielen. Verder is afmeting een belangrijke factor, net als indeling. Opendraaiende ramen kosten meer dan vaste ramen. Ook kleur en houtnerf beïnvloeden de totale prijs van kunststof kozijnen. Verder hebben roosters, horren en gewenste glassoort invloed op de kosten.

Doordat we zowel productie als distributie binnen eigen beheer hebben houden we de kosten laag. Zo krijgt u goedkope kunststof kozijnen met veel extra opties. Vindt u toch elders online kunststof kozijnen met dezelfde opties tegen een lagere prijs? Dan betalen wij u het verschil terug.

Kunststof kozijnen uit Duitsland

Zowel de pvc profielen als stalen kern worden in Duitsland besteld, en vervolgens in Nederland op maat gemaakt. Alle profielen worden gelijk in de juiste kleurstelling besteld. Dit zorgt voor zo min mogelijk afval. Het voorkomt onnodig tijdverlies en houdt de kosten van productie zo laag mogelijk. Op deze manier kunnen we goedkope kunststof kozijnen op maat leveren.

Productieprocessen zijn in Duitsland veel efficiënter dan elders in Europa, en bovendien loopt Duitsland ver voor met nieuwe ontwikkelingen op gebied van kunststof. Kunststof kozijnen zijn dan ook een Duitse uitvinding, en liggen inkoopprijzen in Duitsland bijna 20% lager.

Van kunststof kozijnen is algemeen bekend dat deze een lange levensduur hebben. Volgens VKG moeten deze tenminste 50 jaar meegaan, maar omdat in Duitsland ook de kwaliteitseisen hoger liggen dan in Nederland gaan uw kozijnen minimaal 75 jaar mee.

Extra opties:

Inzetvleugels, of ”valse vleugels” genoemd

We kunnen uw vaste kozijnen ook voorzien van zgn inzetvleugels, ook wel valse vleugel genoemd. Dit zijn kozijnen met de uitstraling van een draaikiep gedeelte, maar die niet echt open kunnen. Het kozijn heeft een zichtbare vleugel, maar geen beslag of scharnieren. Vandaar ook de term ”valse vleugel”. Als u kunststof kozijnen met inzetvleugels bestelt, kunnen de inzetvleugels ook in HVL worden uitgevoerd voor het mooiste eindresultaat.

Prijs: € 220 per inzetvleugel.

Kunststof kozijnen met raamroedes

U kunt kiezen om de ramen van zgn ruitjes te voorzien. We leveren alleen roedes in het glas (spouwroedes of kruisroedes), en geen opplakruitjes voor de buitenkant. Deze kruisroedes worden geleverd in alle kleuren. Voor een authentieke glas in lood uitstraling kiest u 18mm Antraciet. We gaan altijd van een evenredige vakverdeling uit, zoals hiernaast is weergegeven.

Voor een andere verdeling geeft u dit aan bij het opmerkingenveld. We nemen dan contact op om met u te bespreken hoe u de vakverdeling wilt.

Voorbeelden van ruitjes in glas

kunststof kozijnen met roedes

Meer informatie

Heeft u nog meer vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen.
Whatsapp: 06-43146005

Opmeten van de juiste afmeting

Voor de juiste afmeting van uw nieuwe kunststof kozijnen meet u de maat tussen de muren op, en trekt hier minimaal 1 tot max 1,5 cm speling vanaf. Dit is de maat van het kunststof kozijn dat u bestelt. Meer informatie vindt u op kunststof kozijnen inmeten. Komt u er toch niet uit? Dan helpen wij u graag. Ga dan naar onze inmeetservice

Bestelling controleren

Nadat we uw bestelling hebben ontvangen krijgt u een bevestiging en worden uw wensen naar de productieafdeling doorgezet, om daar tot in detail ingetekend te worden.

Van deze tekening krijgt u zelf ter controle een exemplaar. Daarna wordt deze tekening met u doorgesproken. Aanpassingen of veranderingen kunt u dan nog doorgeven, zodat we uw kunststof kozijnen op maat maken zoals u het wilt.

Aanvullende produkten:

Wellicht goed om te weten, we leveren ook afwerkhoeken en vensterbanken om de kozijnen ook van binnen netjes af te werken.

Zit er in 2023 ook subsidie op kozijnen?

Ja, ook voor 2023 zijn er weer subsidiemogelijkheden voor kunststof kozijnen met HR isolatieglas. Anders dan in voorgaande jaren hoeft men nu maar aan één maatregel te voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie. Wel moet er minimaal 8m² aan isolatieglas worden vervangen.

Wat is de verwachte levensduur van kunststof kozijnen?

De verwachte levensduur van onze kunststof kozijnen bedraagt 75 jaar. Volgens VKG voorschriften moeten kunststof kozijnen tenminste 50 jaar meegaan. Dit maakt dat kunststof kozijnen erg duurzaam zijn, en een goede investering in uw woning.

Wat zijn de beste kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen van Schuco zijn de best mogelijke kunststof kozijnen. Ze scoren het hoogst op gebied van isolatie, veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Daarbij is Schuco ook in onderhoud het gebruiksvriendelijkst. Hiermee is Schuco het beste kunststof kozijnenmerk

Hoeveel bespaar je met kunststof kozijnen?

Je bespaart met kunststof kozijnen met HR++ glas al gauw 980 Euro per jaar voor een tussenwoning met gemiddeld 25m² aan glasoppervlakte. Voor een vrijstaande woning loopt dit op tot 1430 Euro per jaar. Zie ook besparen met HR isolatieglas