Hefschuifpui of kiepschuifpui

blank

Een kunststof schuifpui is dé ideale en meest praktische manier om uw woning en uw tuin optisch te verbinden. Een schuifpui bestaat vrijwel volledig uit glas, daardoor heeft u altijd een mooi uitzicht zodra u de woonkamer betreed. Daarnaast geeft een schuifpui de woning een grotere uitstraling. Uw kamer lijkt groter!

Kortom: alle redenen om voor een schuifpui te kiezen. Maar welke schuifpui moet u nemen voor uw woning? Vaak kennen mensen 2 soorten schuifpuien, de hefschuifpui en de kiepschuifpui.

Uitstraling

Qua uitstraling zien beide puien er gelijk uit. Het verschil zit in de manier van openen. Een kiepschuifpui moet eerst naar binnen worden gekiept om deze daarna te kunnen openen. Een hefschuifpui heeft een hefboom waarmee u de schuifpui opheft om deze te verschuiven.

Beter bestand tegen gewicht

Het gebruikte glas wordt steeds zwaarder waardoor elke pui die eerst in een kiepstand komt behoorlijk te verduren krijgt. En ondanks dat Schuco schuifpuien voorzien zijn van het dikste staal ten opzichte van alle andere merken, is ook het staal van Schuco niet bestand tegen openkiepen van grote ramen. Immers, hoe groter de schuifpui, hoe groter het open te kiepen deel, en hoe zwaarder deze is.

Openen in meerdere standen

Daarnaast hebben de hefschuifpuien nog meer voordelen ten opzichte van de kiepschuifpui. Een hefschuifpui kan namelijk in elke gewenst stand worden opengezet. Dus ook een klein stukje open kan.

Bij een kiepschuifpui kent men 2 standen. Open in de kiepstand, of volledig open. Niet erg praktisch meer in deze tijd. Want als men snel naar binnen of buiten wil is de kiepstand erg lastig om snel te gebruiken.

Hefschuifpui in meer delen

Een hefschuifpui kan in meerdere delen gemaakt worden, zo kunt u kiezen uit een 2 delige schuifpui, een 3 delige pui of een dubbele schuifpui in 4 delen.

Ook heeft een kiepschuifpui vrijwel elk jaar onderhoud nodig om het sluitwerk opnieuw af te stellen. Terwijl een hefschuifpui onderhoudsvrij is.

Lage dorpels hefschuifpuien

Ook de onderdorpel van een hefschuifpui kunnen zeer laag worden geleverd zodat er bijna geen instap is. Dit is erg handig als er minder valide mensen, oudere mensen door willen lopen. Terwijl bij de kiepschuifpui een erg hoge instap blijft. Dit komt omdat men over het kozijn moet stappen omdat er geen dorpel aan zit.

Voorkeur voor hefschuifpui

U leest het al, alle voorkeuren gaan uit naar de hefschuifpui. Maar waarom kiezen mensen dan soms voor de kiepvariant? De prijs. De prijs van een hefschuifpui ligt iets hoger dan de prijs van een kiepschuifpui.

Maar dit geringe verschil weegt niet op tegen tal van voordelen die de hefschuifpui biedt. De meeste bedrijven leveren ook geen kiepschuifpuien meer, juist omdat dit een erg servicegevoelig product is.

Ook bij ons vindt u alleen Schuco hefschuifpuien omdat we alleen kwaliteit leveren.