HVL rechte verbinding

HVL rechte verbinding

Standaard worden al onze kozijnen uitgeleverd met een rechte hoekverbinding. Aan de hoeken kon men in het verleden zien wat kunststof kozijnen waren, en welke niet. De kunststof kozijnen waren namelijk altijd schuin verbonden. In verstek dus. Tegenwoordig leveren de meeste profielen al wel een rechte verbindingshoek.

Wat is HVL

HVL is een afkorting voor houtverbindingslook. Dus zoals hierboven beschreven een verbinding tussen de liggende en staande delen van een kunststof kozijn met een rechte verbinding. Hierdoor is het verschil tussen kunststof en houten kozijnen onzichtbaar geworden. Schuco was de eerste die met deze innovatieve vernieuwing de markt veroverde.

Eigenlijk is het Schuco Living Variant profiel gemaakt om het eerste kozijn te zijn dat op alle fronten beter was dan elk ander kozijn. Daar hoorde dus een nieuwe hoekverbinding bij. Om te zorgen dat de verbinding stevig genoeg zou zijn moesten er een aantal aanpassingen aan het populaire CT70 profiel worden toegepast. De rechte verbindingshoek wordt ook wel Hollandse hoekverbinding genoemd.

Noodzakelijke verbeteringen

Eén van deze noodzakelijke verbeteringen is dat het kozijn breder moest worden. Vandaar dat het Schuco Living profiel 120 mm breed is ten opzichte van de 112 mm tellende CT70 Accent profiel.

En het resultaat is dan ook geworden zoals verwacht, Schuco Living is op alle fronten een echte verbetering. Zowel qua isolatie, uiterlijk, gebruikersgemak en duurzaamheid.

Zo bestaan de kozijnen van Schuco al voor meer dan 70% uit gerecycled plastic. Daarbij wordt maximaal bespaard op energie en hebben de kozijnen een verwachte levensduur van minimaal 60 jaar!!

Profiteer nog van lage prijzen

Tot en met Juli 2022 hanteren we nog oude prijzen.
Bereken direct binnen 1 minuut wat uw kozijnen kosten.