Kunststof kozijnen met houtnerf

Kunststof kozijnen met houtnerf

Tegenwoordig zie je steeds meer kunststof kozijnen met houtnerf uitgevoerd. Vroeger was dat niet, en werden de kunststof kozijnen vrijwel altijd glad geleverd. De standaardkleuren van kozijnen zijn wit of creme.

Kunststof met houtnerf is niet meer te onderscheiden van traditionele kozijnen en is in vrijwel elke kleurstelling te krijgen. Dit wordt gedaan door een kleurfolie met houtnerfstructuur op het kozijn aan te brengen. De houtnerf wordt met ca 80 graden Celsius op het kozijn geperst.

Juist door de houtnerf krijgt het gehele kozijn meer uitstraling en lijkt het niet meer op plastic zoals vroeger wel het geval was. Spierwitte plastic kozijnen die vooral lomp en plat waren.

De kozijnen van tegenwoordig hebben al diverse verbeteringen en innovaties achter de rug. Zo zijn ze niet meer plat en hebben ze een verdiept profiel, en daarbij nu ook een houtnerfje. Tegenwoordig hebben zelfs de kunststof kozijnen een rechte verbinding in de hoeken, de zgn HVL rechte verbindingshoek waardoor de verschillen tussen houten en kunststof kozijnen helemaal verdwenen is.

De functie en meerwaarde van houtnerf kozijnen

De houtnerf op kunststof kozijnen is niet alleen bedacht om het uiterlijk te verfraaien. De renolitfolie die gebruikt wordt om kleur en structuur op de kozijnen aan te brengen heeft vooral ook een functie.

Om te voorkomen dat kunststof kozijnen verkleuren door bijvoorbeeld extreem warme temperaturen of UV zonlicht is er een folie overheen gezet om de UV stralen te weren. Dus niet alleen mooi, maar ook nog duurzamer voor uw kozijnen.

Samenstellen van kleuren

Een ander bijkomend voordeel is dat door de houtnerf gestructureerde folie ook diverse kleurstellingen mogelijk zijn. Zo kunnen de omliggende kozijnen een andere kleur hebben dan de draaiende of bewegende delen. De folie wordt ook op kunststof deuren gezet om juist de voordeur meer uitstraling te geven. Bestel kunststof kozijnen met houtnerf in de kleurstelling die bij uw woning past.